Poulet Chasseur - Braiseret kylling med selleri-ka

Ingredienser:

  • 2 - 3 personer
  • 2 stk. store kyllingelår med overlår
  • 100 g bacon eller pancetta
  • 4 skalotteløg
  • ¼ selleri
  • 1 fed hvidløg
  • 5 svampe
  • ½ porre
  • 2 gulerødder
  • 1 glas hvidvin
  • 20 g smør
  • Salt og peber

Ingredienser:

  • 750 g bagekartofler
  • 300 g knoldselleri
  • 40 g smør
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:
Krydr kyllingelårene med salt og peber. Pil og skær skalotteløg i kvarte. Pil og skær hvidløg i små skiver. Skær bacon i tern.
Skyl, skræl og skær selleri og gulerødder i tern. Skær porrerne i skiver.
Brun bacon af i smørret i en braiseregryde. Tag det op og brun kyllingen grundigt af i gryden og tag den op. Steg nu skalotteløg, gulerødder,
selleri, porre og svampe i resten af smørret. Tilsæt timian og hvidvin og kom bacon og kylling tilbage i gryden.
Hæld lidt bouillon, vand eller hvidvin ved, så retten næsten er dækket. Lad det simre i ca. 40 minutter.
Vend kyllingelårene et par gange undervejs. Lad saucen koge ind uden låg i de sidste 10 minutter. 

Skyl og skær svampene i kvarte og rist dem af på en pande i lidt olie
og vend dem i retten inden servering.

 

Selleri-kartoffelmos

 


Fremgangsmåde:
Skræl og skyl selleri og kartofler
og skær i grove tern. Kog det helt
mørt i usaltet vand. Smelt smørret.
Hæld vand fra kartofler og selleri og lad
det dampe godt af. Mos det sammen med
smørret og smag til med salt og peber.
 

Print opskrift

Find din nærmeste Mesterslagterbutik

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK