Julegås

Køb julegåsen hos din Mesterslagter

Gåsen skylles indvendigt med vand. Krydres med salt og peber indvendigt og udvendigt. Fyldes med æblebåde og svesker. Sæt en bradepande med vand i bunden i ovnen og forvarm til 220 grader. Gåsen sættes ind på en rist med brystet nedad og ovntemperaturen sænkes til 160 grader. Gåsen steger herefter i 45 min.

Vend herefter gåsen, så den ligger med brystet opad, uden ovnlågen er åbent for længe. 

Steg den videre i ca. 2 timer og 45 min. ved 160 grader. Sørg for at der hele tiden er væde i bradepanden.


Kråsen lægges i bradepanden og steger med fra start.
Gåsen efterbrunes ved 220 grader i ca. 10 min. hvis den ikke er sprød nok.

Man kan med fordel stege gåsen tidligere på dagen. Følg vores stegevejledning uden efterbruning.
Lad gåsen hvile i minimum 1-2 timer. Partér og anret gåsen i et ildfast fad eller bradepande til opvarmning og efterbruning ved 180 grader i 10-20 min.


Print opskrift

Find din nærmeste Mesterslagterbutik

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK