Braiseret lammerullesteg

Ingredienser:

  • 6 personer
  • 1 stk. udbenet lammebov med skankeben eller lammebryst
  • 4 stængler frisk persille
  • 4 stængler frisk dild
  • 2 stængler timian
  • 1 økologisk citron
  • 3 stk. fed hvidløg
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 3 spsk. kaffe
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 4 dl balsamico eddike
  • 2 gulerødder
  • 2 bananskalotteløg
  • Salt og groft peber
  • Bindegarn

Braiseret lammerullesteg  med kaffe, balsamico,  urter og kakao

Fremgangsmåde:
Hak persille, dild og timian og rør med reven citronskal, halvdelen af
pressede hvidløg, salt og peber. Læg boven eller slaget med skindsiden ned.
Fordel urterne jævnt over kødet, hvorefter det rulles stramt og bindes.

Bland resten af det pressede hvidløg med kaffe, kakao, balsamico og citronsaft.

Gnid blandingen godt ind i kødet og krydr med salt og peber. Læg kødet i ovnfast fad.
Skræl gulerødder, pil løgene og skær i kvarte. Kom gulerødder og løg i fadet og braisere ved 160°C i ca. 3 timer.

Lammerullestegen kan som alternativ tilberedes 12 timer over nat ved 74°C.
 

Print opskrift

Find din nærmeste Mesterslagterbutik

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK