Braiseret Gråand i calvados med sukkersyltede hav

Det skal du bruge

  • 2 gråænder
  • 2 løg
  • 1 gulerod
  • 1 dl rødvinseddike el anden god eddike
  • 1 kvist timian
  • 2 dl calvados
  • 2 – 3 lauerbærblade
  • Lidt peberkorn
  • Salt

4 personer

Tilberedning

Ænderne renses for rester af fjer og indmad og duppes tørre med køkkenrulle eller lign. Skær guleroden i 1 cm skiver og løget i små både.

Brun ænderne i olien, tag dem op og ” brænd urterne af” i olie.
Giv dem god farve i olien, så du trækker sukkerstofferne ud til saucen.
Hæld rødvinseddiken ned til urterne og lad det koge ind til det halve.

Tilsæt calvadosen, læg ænderne tilbage i gryden, skru ned for blusset og braisér i 20-30 minutter. Tag ænderne op og skær lårene fra, så de kan koge videre sammen med urterne i endnu 20 minutter. Læg bryststykkerne i en skål med brystbenet nedad og dæk dem med stanniol.

Mens urter og lår bliver færdige, er det tid til at lave tilbehøret.
Tag lårene op når de er færdige og passér sauce og urter
gennem en sigte i en ren gryde. Pres urterne for al saft.
Sigt saucen igen, kog den op og skum for fedt og urenheder.
Monter med smør og tilsæt finthakket skalotteløg.

Skær brysterne fra skroget og anret dem portionsvis med lår, kartoffel, svampe og havtorn. Kom lidt sauce over hvert bryststykke.
 

Print opskrift

Find din nærmeste Mesterslagterbutik

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK